Pse disa njerëz kanë gjithmonë të ftohtë

2018-12-06 në ora 16:39

Është normale nëse gjatë kohëve të ftofhta ju hidhni edhe një mbulesë tjetër. Por, a e gjeni vetën duke pasur të ftohtë gjatë gjithë kohës?

Janë faktorë specifikic se pse kjo ndodhë, shkruan Huffpost, transmenton Gazeta Shneta.

Tiroidet tuaja mund të mos jenë në rregull

Hipotiradismi, është një gjendje, në të cilën gjendra tiroide është jo aktive, dhe kjo mund të fajësohet për shkakun që  ju keni të ftofhtë.

Jeni më të moshuar

Funskionet normale të trupit tuaj mund të bien, varëshisht prej moshës.

Ndoshta mund të jetë dicka që jeni duke e ngrënë

Disa shkencatarë, thonë se edhe ushqimi mund të fajësohet, nëse keni te ftohtë. Njerëzit që hanë ose pinë ushqime të ftohta do të kenë edhe më ftohtë.

Jeni anemic/e

Anemia është njëra prej arsyejes kryesore se pse një përson ka të ftohtë. Përshkak, se hekuri është një mineral i cili përmban qeliza të kuqe të gjakut.

Gjithashtu, disa shenja tjera apo faktorë të tjerë mund të jetë edhe shtatzënia, dehidratimi crregullim me hormone, etj. /Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *