Prindërit kanë vërejtur një ndryshim të madh në sjelljen e fëmijës së tyre gjatë mbylljes në shtëpi për shkak të Covid-19

2020-05-23 në ora 19:26

A po luan fëmija juaj më shumë se kurrë më parë? Apo ndoshta po veprojnë të tërhequr?

Një sondazh i ri ka zbuluar se 60% e prindërve kanë vërejtur ndryshime të mëdha në sjelljen e fëmijëve të tyre pasi pandemia koronavirus na detyroi të mbyllemi, transmeton Gazeta Shneta.

Disa nga tiparet më të zakonshme të sjelljes që ata i kanë vërejtur përfshijnë shpërthime të papritura, nervozizëm ekstrem, ndryshime të humorit, trishtim dhe vështirësi për të fjetur.

Ontario dhe Shëndeti Mendor i Fëmijëve Ontario zbuluan se 24% e prindërve besojnë se fëmijët etyre nuk janë si gjithmonë.

Dhe shumë janë të shqetësuar për ndikimin që do të ketë në izolim në shëndetin e tyre mendor dhe aftësitë shoqërore.

Disa ekspertë tani po bëjnë thirrje që fondet të drejtohen në shërbime të tilla si terapi dhe këshillim.

Rekomandohet që prindërit të përpiqen të inkurajojnë fëmijët e tyre të kalojnë kohën duke bërë aktivitete, të tilla si pikturimi ose bërja e zanateve për të larguar mendjen nga situata.

Mbajtja e një rutine, të hani ushqim të rregullt dhe të ushtroni janë mënyra të tjera të dobishme për ta ndihmuar fëmijën tuaj të merret me trishtim në izolim.

Për më tepër, vendosja e lojërave në internet në mënyrë që fëmija juaj të lidhet me miqtë e tij është një mënyrë tjetër për të ndihmuar ata nëse ndjehen të mërzitur ose të vetmuar. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *