Preeklampsia, ka më shumë pritshmëri të shfaqet gjatë shtatëzanisë së dytë

2020-02-13 në ora 18:53

Preeklampsia është një gjendje që paraqitet zakonisht në shtatëzani, por që mund të ndodhë pas lindjes në disa raste. Shkakton tension të lartë dhe dështim të mundshëm të organeve.

Zakonisht ndodh pas javës 20 të shtatëzanisë dhe mund të ndodhë te gratë që nuk kanë pasur tension të lartë para shtatzënisë shkruan Healthline. Mund të çojë në komplikime serioze për ju dhe fëmijën tuaj që ndonjëherë mund të jenë fatale.

Nëse nëna nuk e merr mjekimin e menjëhershëm, preeklampsia mund të çojë në dështim të mëlçisë ose veshkave dhe probleme të mundshme kardiovaskulare në të ardhmen përcjell Gazeta Shneta.

Mund të çojë gjithashtu në një gjendje të quajtur eklampsi, e cila mund të shkaktojë konfiskime te nëna.

Rezultati më i rëndë është goditja, e cila mund të çojë në dëmtim të përhershëm të trurit apo edhe në vdekje të nënës.

Për foshnjën tuaj, kjo mund t’i parandalojë ata të marrin mjaftueshëm gjak, duke i dhënë foshnjës tuaj më pak oksigjen dhe ushqim, duke çuar në një zhvillim më të ngadaltë në barkun e nënës, një peshë të ulët të lindjes dhe lindje të parakohshme .

Nëse keni pasur preeklampsi në një shtatëzani të mëparshme, jeni në një rrezik të rritur për ta zhvilluar atë në shtatzënitë e ardhshme.

Shkalla juaj e rrezikut varet nga ashpërsia e çrregullimit të mëparshëm dhe nga koha në të cilën e keni zhvilluar atë në shtatzëninë tuaj të parë./Gazeta Shneta /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *