Pozicioni i gjumit nuk ka gjasa të ndikojë në shëndetin e foshnjës gjatë shtatzanisë, zbulon studimi

2020-05-22 në ora 20:31

Gratë shtatzëna shpesh u thuhet që të flenë në anën e tyre të majtë për të zovëgluar rrezikun e lindjes, por hulumtimet e reja sugjerojnë se ato mund të zgjedhin cilindo pozicion të jetë më i rehatshëm gjatë shumicës së shtatzanisë.

“Ne mund t’i sigurojmë gratë që brenda 30 javëve të shtatzanisë, pozicione të ndryshme të gjumit janë të sigurta”, tha autori kryesor i studimit Dr. Robert Silver, kryetar i obstetrikës dhe gjinekologjisë në Universitetin e Utah School of Medicine, transmeton Gazeta Shneta.

Silver tha që studimi nuk përfshin gratë në 30 javët e kaluara, kështu që studiuesit nuk mund të japin ndonjë deklaratë përfundimtare në lidhje me javët e fundit të shtatzanisë.

Ekziston një fenomen i njohur që mund të kufizojë rrjedhën e gjakut gjatë punës nëse një grua shtrihet në shpinë shpjegoi Dr. Nathan Fox, profesor i asociuar klinik në obstetrikë, gjinekologji dhe shkencë riprodhuese në Shkollën e Mjekësisë në New York City.

Në fund të shtatzanisë, mitra e një gruaje dhe fëmija marrin një pjesë të madhe të trupit. Nëse një grua shtrihet në shpinë gjatë shtatzanisë është e mundur të kompresoni enët e gjakut nën të.

Kjo mund të çojë në ulje të qarkullimit të gjakut dhe një rënie të rrahjeve të zemrës së fohshnjës.

Por, sipas ekspertëve gratë duhet të përpiqen të flenë në çfarëdo pozite që është më e rehathsme për ta dhe duhet të jemi të kujdesshëm kur japim rekomandime se çfarë të bëjmë në jetën e përditshme. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *