Plaga nga lindja cezariane, kjo është arsyeja përse dhemb kur ndërron moti

2017-11-25 në ora 15:20

Duket se shenja që mbet nga lindja me prerje cezariane shkakton dhimbje edhe pasi nënat të lindin.

 

Ekspertët kanë arritur ta vërtetojnë se arsyeja përse shkakton dhimbje ndërrimi i motit, e posaçërisht rënia e temperaturave deri në minus gradë Celcius, është se ajo pjesë bëhet zonë sensitive. Meqenëse është zonë sensitive, ajo kundër-reagon duke shkaktuar kruarje pikërisht në atë pjesë.

Njësoj si edhe frakturat, plaga e operacionit konsiderohet si një lloj traume për organizmin, dhe kjo është një pasojë.

Në lidhje me perceptimin e dhimbjes tek plaga në rast të përkeqësimit të motit është folur që në kohën e Hipokratit, dhe studiuesit ende janë duke punuar për të gjetur një shkak edhe më objektiv në lidhje me këtë./Kidstime/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *