Përse nuk duhet prerë kordoni i kërthizës menjëherë pas lindjes

2018-05-23 në ora 21:16

Prerja e vonuar e kordonit të kërthizës është një praktikë në rritje, e cila rekomandon prerjen e kordonit vetëm pasi të jetë tharë.

Hulumtimet kanë treguar se vonimi i prerjes së kordonit të kërthizës rezulton në 30 për qind më shumë marrje nga vëllimi i marrjes së gjakut të foshnjës nga vëllimi fetus-placentë.

Gjithashtu, disa nga përfitimet e tjera janë edhe numërimi i plotë i qelizave të kuqe, qelizave staminale dhe atyre imune.

Ndërkaq, studime të mëdha kanë treguar se prerja e menjëhershme e kurrizit mund të rezultojë në depo të ulëta të hekurit tek foshnja deri në muajin e 6-të./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *