Periudhe e humbur e ciklit menstrual por test negativ i shtatzënisë : Ka disa arsyje që mund të ndodhin në këtë gjendje

2020-02-02 në ora 20:35

Kjo mund të jetë një përvojë emocionale sfiduese. Ju ose do ta keni periudhën tuaj më vonë, ose do të bëni një test tjetër dhe do të zbuloni se jeni shtatzënë.

Një test i rremë i shtatzanisë është kur merrni përgjigje negativ, por ju jeni shtatzënë shkruan VeryWellFamily. Arsyeja më e zakonshme për një negativ të rremë është se ju e bërë testin shumë herët përcjell Gazeta Shneta.

-Edhe nëse periudha juaj është vonë sipas ciklit tuaj tipik, mund të keni ovuluar më vonë këtë muaj.

-Ju nuk mund të merrni një test pozitiv shtatëzënie derisa të kenë kaluar një numër të caktuar ditësh nga ovulimi (që është koha e konceptimit).

-Një arsye tjetër e mundshme për një test negativ të rremë është që nuk keni mjaft hCG (hormone korionik human) në sistemin tuaj.

Testet e shtatzanisë kërkojnë hormonin e shtatzënisë hCG. Ky hormon rritet ndërsa shtatzënia përparon.

-Një arsye tjetër e zakonshme për të marrë një test negativ të rremë është të mos keni hCG të mjaftueshëm në urinën tuaj. Kjo mund të ndodhë nëse pini shumë ujë, duke holluar urinën tuaj.

Kjo gjithashtu mund të ndodhë nëse e keni provuar testin më vonë gjatë ditës. Përqendrimi i hCG është më i lartë kur keni mbajtur urinën tuaj për një kohë. (Kjo është arsyeja pse rekomandohet të bëni një test shtatëzënie në mëngjes.)

-Një test negativ i rremë gjithashtu mund të ndodhë për shkak të gabimit të proves.

Nëse prisni shumë gjatë për të lexuar rezultatet, mund të merrni një përgjigje negativ të rremë.

Sigurohuni që të ndiqni udhëzimet e testit tuaj të veçantë të shtatëzanisë. Lexoni rezultatin në dritaren kohore të rekomanduar për të shmangur konfuzionin.

-Një tjetër shkak i mundshëm i një përgjigje negative të rreme është një provë e skaduar./Gazeta Shneta/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *