Përhapja e seksit anal: 6 rreziqet që çdo femër duhet të dijë

2019-04-14 në ora 17:01

Seksi anal është praktika e futjes së penisit, gishtërinjve ose një objekti të huaj si një vibrator në anus për kënaqësi seksuale. Me masat e duhura, seksi anal është më së shumti i sigurt.

Anusi i mungon qelizat që krijojnë lubrifikantin natyror që ka vagina. Ajo gjithashtu nuk ka pështymën e gojës. Rreshtimi i rektumit është gjithashtu më i hollë se ai i vaginës.

Sepse fecesi natyrisht që përmban baktere, kalon nëpër rektum dhe anus kur lënë trupin, bakteret mund të pushtonin potencialisht lëkurën përmes këtyre lotëve.

Hemorroidet janë zona të enëve të gjakut brenda dhe jashtë rektumit që mund të shkaktojnë kruajtje, gjakderdhje të lehtë dhe nganjëherë dhimbje.

Një mit i zakonshëm është se një grua nuk mund të mbetet shtatzënë si rezultat i seksit anal. Në raste shumë të rralla, është e mundur që një lot në rreshtin e anusit ose rektumit të rritet më shumë.

Ndonjëherë, ky lot është aq e madhe sa që shtrihet përtej zorrëve në pjesë të tjera të trupit. Mjekët e quajnë këtë një fistule. Një fistule mund të jetë një situatë emergjente mjekësore, sepse lejon fecesin nga zorra për të dalë jashtë.

Seksi anal mund të jetë një opsion i sigurt dhe i pëlqyeshëm për disa njerëz. Nëse një person merr masa paraprake, të tilla si përdorimi i lubrifikantëve me bazë uji, ato mund të minimizojnë rreziqet./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *