Për çka ëndërrojnë bebet

2018-12-05 në ora 19:24

Edhe pse juve nuk ju duket, por bebet flejnë shumë. Në fillim ato flëjnë 16 orë brenda ditës, madje edhe pas 12 muajve, ato do të flejnë 13 orë brenda 24 ditëvë.

Dhe gjatë kësaj kohe, besojeni apo jo, ajo/ai ëndërron më shumë se ju, shkruan Mother and Baby, transmenton Gazete Shneta.

Ashtu sikur edhe të rriturit, edhe bebet kanë nevojë për gjumë për rifreskimin e trurit. Të gjithë kalojm në një cikël gjumi: fillimisht ne kalojmë në një gjumë të lëhtë, pastaj kalojm në gjumë të thellë, dhe kjo është koha kur truri jonë është duke pushuar dhe duke u rifreskuar.

“Fëmijët ëndërrojnë më shumë se të rriturit, por bebet ëndërrojnë më së shumti se të gjithë”

Për cka ëndërrojnë bebet

Normal, që ne nuk mund të marrim përgjigje nëse i pyësim bebet se cfarë kanë ëndërruar. Mirëpo, nesë fëmija juaj nuk mundet të ju tregojë se cfarë ka ëndërruar, ju mund ta merrni me mend se cka ëndërron ai/ajo. Nëse beba juaj është duke buzëqeshur dhe e lumtur, sigurisht që ka pasur një ëndërr të mirë, por nëse fëmija juaj zgjohet duke qarë, ka përjetuar një ënndërr më pak të lumtur, dhe është i uritur. Ëndërrat ndihmojnë tek fëmijët të kriojnë përvoja./Gazeta Shneta/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *