Një pikë e vetme nga kjo zbardh dhëmbët, largon erën e keqe të gojës dhe problemet me fyt

2018-04-17 në ora 19:24

Peroksidi i hidrogjenit është një lëng transparent me erë të fortë dhe karakteristike të pakëndshme.

Ai konsiderohet si një dezinfektues natyral, efektiv dhe shumë i sigurt. Gjithashtu, mund të vrasë mikroorganizmat nga oksidimi i tyre, të cilat mund të përshkruhen si një proces i kontrolluar djegieje, transmeton Gazeta Shneta.

Kur peroksidi reagon me material organik bën depokompozimin e oksigjenit dhe ujit në materiale. Është një komponent i zakonshëm shtëpiak që mund të përdoret për të dezinfektuar shkurtimet dhe është zbardhues për sendet delikate.

Vetitë e oksidimit e lejojnë atë të reagojë ndaj baktereve, viruseve, sporeve dhe infeksioneve. Ka shumë gjëra të tjera në të cilat peroksidi mund të përdoret në shtëpi.

Për të zbardhur dhëmbët: duhet të përdorni ujë të oksigjenuar me maksimum 10 vëllime; Lani dhëmbët si zakonisht dhe shpëlani gojën me peroksid hidrogjeni për rreth 10 sekonda. Praktikojeni një herë në javë para se të shkoni në shtrat.

Eliminimi i problemeve të fytit: në një filxhan gjysmë të ujit të ngrohtë shtoni një çerek filxhan të peroksidit të hidrogjenit, përdorni atë si gargar, e cila do t’iu lejojë të vrisni bakteret e paraqitura në fyt.

Eliminimi i erës së keqe: Mund të përdoret si gargarë, por e përdorni çdo javë meqenëse është kimikat shumë i fortë./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *