Një në pesë fëmijë janë në mbipeshë, kjo mund t’i vështirësojë simptomat e Covid-19 dhe ndikon në rritjen e tyre

2020-05-22 në ora 23:02

Një e pesta e fëmijëve në botë janë në mbipeshë. Tendenca u përkeqësua vetëm me miliona vende të mbyllura për shkak të Covid-19.

Të dhënat më të reja nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), treojnë se një e pesta e fëmijëve midis dy dhe 19 vjeç janë në mbipeshë, transmeton Gazeta Shneta.

Ky studim, tregon një trend shqetësues në rritje gjatë viteve të fundit, me mbipesha midis fëmijëve deri me gati katër përqind që nga viti 2006.

Pasiqë shkollat tashmë janë mbyllur dhe tek shumica ka ndikuar që fëmijët të qëndrojnë në shtëpi, pandemia koronavirus vetëm do të amplifikojë problemin, duke inkurajuar pasivitet.

Ndërkohë, problemet me pshën mund të ndihmojë për të përkeqësuar shpërthimin e viruseve. Sipas një studimi të botuar në revistën Lancet këtë javë, mbipesha është një sëmundje kryesoer për Covid-19 dhe përhapja e saj mund të bëjë që të rinjtë të përjetojnë simptoma më të rënda. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *