Ngjarja e kësaj nëne duke dhënë gji do t’iu bëjë të qani

2018-02-25 në ora 16:24

Është e vështirë të imagjinohet një diagnozë e frikshme si kanceri derisa jeni shtatzënë. Një kohë e tillë e mbushur me shpresë dhe pritje menjëherë mbulohet nga frika.

Përderisa kanceri gjatë shtatzënisë është i pazakontë, ndodh vetëm në afërsisht një në çdo 1,000 shtatzëni, kjo ndodh dhe ndërsa rezultatet rrallë ndikojnë direkt në fetus, ankthi dhe stresi emocional që rezulton është i rëndësishëm për mamanë, familjen e saj të zgjeruar dhe shokët apo kujdestarët e kujdesit .

Kohët e fundit Kidspot ka shkruar për Michelle Buchholtz dhe të fejuarën e saj Alex Ansalone, një çift australian, të cilët ishin detyruar të lindnin vajzën e tyre në javën e 29-të, sepse kanceri i Michelle usgte përhapur në femurin e saj.

Vajza e tyre e bukur Ava lindi duke peshuar pak më shumë se një kilogram dhe nëna e saj vazhdoi të durojë kimioterapinë që kishte aq shumë nevojë për ta siguruar fëmijën e saj, transmeton Gazeta Shneta.

Por sot që të gjithë u prekën nga kjo ngjarje e kësaj nëne:

“Kjo nënë e fortë planifikoi një lindje paqësore në ujë në qendrën tonë të lindjes, por herët në shtatzëni ajo vuri re një grumbull të dyshimtë të gjirit. Pas vlerësimeve dhe raporteve tona të veçanta, duke thënë se “nuk kishte ndonjë rrezik”, paicentja jonë nuk ndihej mirë me diagnozën e dhënë dhe vendosi ta dërgonte për një mendim të tretë. Ajo u fut në biopsi dhe nëna ishte diagnostikuar me fazën e 3-të të kancerit të gjirit pas rreth 20 javë shtatzënë. Ajo kishte mastektomi të gjirit të majtë dhe menjëherë filloi kemoterapinë ndërsa ishte shtatzënë. Në javën e 36-të, ajo u fut në sallë dhe lindi  një fëmijë të shëndetshëm. Pasi kishte shumë nga zgjedhjet dhe preferencat e saj të lindjes të marra prej saj, ajo me të vërtetë donte të ushqente me gji këtë fëmijë vetëm për një kohë të shkurtër. Pasi ai lindi, i thau të gjithë gjoksin e saj dhe dhoma shpërthente në emocion.”/Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *