Nënat nën 20 vjeçare, kanë më shumë gjasa për menopauzë të hershme

2018-06-12 në ora 12:53

Sipas një studimi, nënat e moshës së re, kanë më shumë gjasa të kenë një menopauzë të hershme, si dhe një histerektomi.

Analiza e fundit zbuloi se 43 për qind e grave që kishin një fëmijë nën moshën nën 20 vjeç, gjithashtu, kaluan menopauza deri në moshën 45 vjeç. Për krahasim, 33 për qind e atyre që kishin një fëmijë më vonë vazhduan të kishin menopauzë të hershme, njofton Klan Kosova.

Rreth gjysma e grave që kishin një menopauzë të hershme gjithashtu kishin një histerektomi, krahasuar me më pak se një e katërta e atyre që ishin më të moshuar në menopauzë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *