Në një eksperiment të çuditshëm mjeksor, nëna bën krahasimin e qumështit të gjirit me atë të formulas. Rezultate shokuese

2018-02-26 në ora 08:10

Studentja e biologjisë donte të shihte nëse këto dy lëngjet luftonin ndryshe bakteret. Një nënë nga Britania e Madhe ka vendosur internetin me pretendimet se qumështi i gjirit është më i mirë në luftimin e baktereve sesa formula, duke përmendur një eksperiment në shtëpi është “prova e gjinjëve se ata janë magjike dhe qumështi i gjirit është me të vërtetë i mirë”, shkruan Kidspot transmeton Gazeta Shneta.

Jessica Wilson, studente e biologjisë dhe nënë e një djali 17-muajsh, kohët e fundit ka postuar një imazh të dy enëve petri krah për krah në llogarinë e saj në Facebook. “Rezultatet e hulumtimit të projektit tim shkencor: 2 pllaka të Micrococcus luteus, 4 disqe testimi për secilën, e majta janë disqe të ngjyrosura në qumështin e gjirit, e djathta është disqe të ngjyera në formulë”, shkruante ajo si një shpjegim.

“Siç mund ta shihni qarqet e qarta rreth disqeve ku qumështi i gjirit ka luftuar me bakteret dhe gati ka pastruar pjatën, formula në anën tjetër nuk ka pasur efekt dhe bakteret janë plotësisht të drejtuara nga pllaka, madje duke lëvizur disqet. “Testi i gjinjëve tregon se ato janë magjike dhe qumështi i gjirit është me të vërtetë mirë! Bëhu krenar për atë që ua jep foshnjave”.

Ndërsa vlefshmëria e eksperimentit është ende për t’u konfirmuar, kërkesa e saj me siguri provokoi një reagim me lexuesit, me postimin e saj duke u bërë viral menjëherë pas botimit. Aktualisht ai është ndarë rreth 12.000 herë dhe ka mbi 14.000 pëlqime.

Ndërsa ‘eksperimenti’ me siguri duket të prodhojë rezultate interesante, shumë komentues menduan se posti i turpëronte nënat që nuk ushqeheshin me gji. “Po qumështi i gjirit është shumë më i mirë se formula,” shkroi përdoruesi i Facebook Ronny Chappelear. “Por disa gra nuk mund të japin gji, për një arsye apo tjetër, dhe disa foshnje thjesht nuk marrin qumësht gjiri, për një arsye apo një tjetër. Për sa kohë që fëmija është i lumtur dhe i shëndetshëm, a duhet me të vërtetë të kujdesemi nëse ai / ajo po merr qumështin e gjirit apo formulën?

“Një nënë tjetër, Zara Woodhouse, gjithashtu shprehu pakënaqësinë e saj në komentet. “Unë kam ushqyer me shishe dhe kam 3 fëmijë të bukur,” shkroi ajo. “Nuk do të ndihem fajtore”. Të tjerë, megjithatë, mendonin se ata që u ofenduan ishin tepër reagues. “Në asnjë mënyrë nuk po hedh nënat që nuk mund të japin gji”, shkroi Anna Fieldhouse.

“Është thjesht një eksperiment për të treguar efektet e gjirit krahas formulës. Dhe për të gjithë komentet” ushqehen më mirë “… Unë u përpoqa të ushqeja me gji – dhe shumë gati hoqa dorë pas ditës së 7. Është postime si kjo që ju bëjnë të vazhdoni të luftoni ose të kërkoni ndihmë, në asnjë moment nuk do ta lë fëmijën të vdesë, fëmija im do të ishte gjithmonë “i ushqyer”, por aty ku ka një zgjedhje (e kuptoj se kjo nuk është gjithmonë rasti), atëherë gjiri i mamasë është më i mirë për fëmijën !!

” Kayleigh Harper-Dedman u pajtua, duke shkruar “nuk jam e sigurt se ky është një post për të inkurajuar një argument mbi mënyrën se si keni zgjedhur / zgjedhur të ushqeni fëmijën tuaj. Është një eksperiment i cili ka treguar se sa i gjallë është qumështi i gjirit”. / Gazeta Shneta

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *