Në cilën javë fillon foshnja të dëgjojë në barkun e nënës gjatë shtatëzanisë

2020-02-08 në ora 20:43

Ndërsa shtatëzania juaj përparon, është e natyrshme që ju të mund të filloni të flisni me fëmijën tuaj, duke kënduar dhe madje duke i kërkuar bashkëshortit tuaj të bisedojë me foshnjën në barkun tuaj.

 Por, shumë nëna pyesin nëse e gjithë kjo mashtrim është bërë kot apo edhe është lloj i “çmendurisë”. Mbi të gjitha, kur mund të dëgjojë në të vërtetë foshnja juaj?

Si zhvillohet dëgjimi i foshnjës

Duke filluar nga rreth javës së gjashtë, qelizat brenda kokës së vogël të foshnjës tuaj, tashmë po fillojnë të sistemohen në inde unike që përfundimisht do të jenë truri, fytyra, veshët, sytë dhe hundët, shkruan VeryWellFamily.

Dhe, edhe pse nuk mund të shihni veshët e foshnjës tuaj ende gjatë një ultratingulli, rregullimi i ndërlikuar i tubave që përbëjnë veshët e brendshëm kanë filluar të zhvillohen përcjell Gazeta Shneta.

Në javën e nëntë do të ketë shënime të vogla në anët e qafës së fëmijës tuaj që përfaqësojnë veshët e tyre të ardhshëm.

Edhe pse nuk janë në vendin e duhur, ata gradualisht do të lëvizin në vendin e duhur.

Veshët e foshnjës tuaj vazhdojnë të zhvillohen gjatë tremujorit të parë dhe të dytë. Për shembull, veshi i brendshëm do të lidhet me neuronet në tru që janë përgjegjës për përpunimin e tingujve.

Ndërkohë, kockat e vogla në veshin e mesëm, të cilat pranojnë dridhjen e valëve të tingullit gjithashtu do të fillojnë të formohen.

Rreth  javës së gjashtëmbëdhjetë të shtatëzanisë, ka shumë të ngjarë që këto struktura në veshët e fëmijës tuaj të formohen mjaftueshëm që fëmija juaj madje mund të jetë në gjendje të fillojë të zbulojë disa tinguj.

Në fakt, disa nga tingujt e parë që fëmija juaj do të dëgjojë përfshijnë rrahjen e zemrës suaj, gurgullimin në stomakun tuaj dhe tingullin e ajrit që hyn dhe largohet nga mushkëritë tuaja kur merrni frymë. /Gazeta Shneta /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *