Ndryshimet që ndodhin në vaginën tuaj pas lindjes

2019-12-04 në ora 20:35

Nuk ka dyshim se vagina juaj do të ndryshojë pasi të keni një fëmijë. Mitra shtrihet gjatë shtatzanisë për të lejuar që fëmija juaj të rritet në barkun e nënës. Dhe, qafa e mitrës tuaj duhet të hollohet 10 cm vetëm që koka e foshnjës të përshtatet përmes kanalit të lindjes.

Si është bërë vagina për lindjen e fëmijëve

Fatmirësisht, trupat e grave janë ndërtuar për këtë. Muskujt që rrethojnë mitrën dhe vaginën kanë muskuj që i lejon ata të kthehen përsëri në madhësinë e tyre origjinale pas lindjes, transmeton Gazeta Shneta.

Ashtu si barku juaj mund të zgjatet pas darkës së vitit të ri, por kthehet përsëri në madhësinë e saj normale të nesërmen. Indet zakonisht do të zvogëlohen në gjendjen e tyre para shtatzanisë, por mund të jenë më të theksuara bazuar në sa i madh është fëmija juaj, ndonjë ndërlikim gjatë lindjes dhe sa foshnje që keni lindur. Zakonisht duhen rreth një muaj apo më shumë që trupi juaj të shërohet plotësisht nga shtrirja që ndodh.

Si të përgatisni vaginën tuaj për lindjen e fëmijëve

Nëse jeni veçanërisht të shqetësuar për tonin tuaj vaginal, mund të ndihmoni vetën. Edhe para lindjes, ju mund të bëni ushtrime që shfrytëzojë vaginën tuaj dhe ndihmoni në përfshirjen e tërë legenit për ta mbajtur atë të fortë.

Trajtimi i ndryshimeve vaginale pas lindjes

Edhe pas lindjes, ushtrimet Kegel do të jenë gjithashtu miku juaj më i mirë. Bërja e ushtrimeve Kegel janë mënyra më e mirë për të rindërtuar forcën në muskujt tuaj të legenit.

Sidoqoftë, nëse nuk shihni ndonjë përmirësim në muajt pas lidnjes ose zbuloni se seksi është jashtëzakonisht i dhimbshëm për ju, duhet të bisedoni me mjekun tuaj./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *