Ndryshimet fizike dhe emocionale, janë përcjellës të javës së parë pas procesit të lindjes te nënat

2020-05-23 në ora 22:42

Te qenurit nënë, padyshim se është një nga momentet më të bukura dhe ndryshuese të jetës. Me gjithë mrekulline e vogël para juve, një nga shqetësime që nënat duhet të pranojnë është ndryshimi i trupit përgjatë nëntë mujorit të tyre.

Dhe jo vetëm kaq, me ndryshimet fizike trupore duhet të lëmë hapësirë poashtu dhe ndryshimeve të theksuara emocionale dhe periudhës ku ju duhet të përshtateni me të gjitha këto për të pasur një vazhdimësi normale shkruan FirstCryParenting.

Java e parë pas lindjes është ndoshta më intensive në drejtim të rikuperimit. Sapo keni lindur dhe mund të keni përjetuar ‘marramendje’ vaginale.

Nëse keni pasur një seksion C, jeni duke u rikuperuar nga operacioni i madh.

Të gjithë organet tuaja duhet të kthehen përsëri në vend, hormonet tuaja po ndryshojnë me shpejtësi, dhe trupi juaj po përgatitet të ushqehet me gji transmeton Gazeta Shneta.

Në ditët e para, mund të prisni të pësoni disa gjakderdhje të rënda pas lindjes, përfshirë kalimin e mpiksjeve të mëdha. Ky është rasti nëse ju keni lindur në mënyrë vaginale ose me seksion C.

Shkarkimi juaj vaginal (i quajtur lochia) nuk është thjesht gjak: ai gjithashtu përbëhet nga mukoza që rreshtoi mitrën tuaj gjatë shtatëzanisë.

Dhimbjet pas lindjes mund të jenë shumë të dhimbshme (dhe mund të përkeqësohen sa më shumë fëmijë të keni!). Por ato në të vërtetë kanë një qëllim shumë të mirë: ta zvogëlojnë mitrën tuaj në madhësinë e saj normale.

Për të shmangur infeksionin, është e rëndësishme të pastroni vendin e prerjeve sipas udhëzimeve të duhura mjekësore.

Në rreth 3-5 ditë pas lindjes, gjinjtë tuaj do të fillojnë të mbushen me qumësht. Kjo do të ndodhë nëse planifikoni të ushqeni me qumështin e gjirit ose jo – prodhimi fillestar i qumështit bazohet në rënien e hormonit të progesteronit pasi të dorëzohet placenta juaj.

Ekzistojnë ndërrime të shpejta hormonale menjëherë pasi të lindni, gjë që mund t’ju bëjë të ndiheni të keni nevojë të qani, të jeni me humor të keq dhe irritues.

Ju gjithashtu po përshtateni me mëmësinë, ekzistuese me shumë pak gjumë dhe ka të ngjarë të ndjeheni të mbingarkuara. /Gazeta Shneta /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *