A munden të rriturit të ushqehen me qumësht gjiri?

2019-05-15 në ora 17:52

A munden të rriturit të ushqehen me qumësht gjiri?

Përgjigja është po! Qumështi i gjirit është një lëng trupor, kështu që ju nuk dëshironi të pini qumështin e gjirit nga dikush që nuk e njihni.

Sportistët që meren me stërvitje e konsiderojnë qumështin e nënës si një lloj “super-ushqimi”, por nuk ka dëshmi se përmirëson performancën në palestër, transmeton GazetaShneta.

Ka disa raste, siç raportohet nga “The Seattle Times”, të njerëzve me kancer, çrregullime të tretjes dhe çrregullime imune të cilët pasi kanë përdorur qumësht të gjirit, kanë mundur të luftojnë sëmundjet e tyre. Por përsëri, hulumtimi është i nevojshëm.

Sipas Bouchet-Horëitz, një eksperteje e çështjes, thuhet disa të rritur e përdorin atë për terapinë e kancerit.

“Kërkimet që vijnë pas përfitimeve kundër kancerit janë shpesh në nivel qelizor. Ka shumë pak në rrugën e hulumtimeve njerëzore ose studimeve klinike të përqendruara në aktivitetin e kundër-kancerit për të treguar se këto prona mund të luftojnë në mënyrë aktive kancerin tek njerëzit”, ka thënë Bouchet-Horëitz.

Qumështi i gjirit të njeriut është I pasterizohet, kështu që nuk përmban asgjë të dëmshme. Megjithatë, disa sëmundje (përfshirë HIV dhe hepatiti) mund të transmetohen përmes qumështit të gjirit. Mos kërkoni nga ndonjë mikeëshë që tu japë një gllënjkë ose të përpiqeni të bleni qumësht në internetit. Nuk është kurrë një ide e mirë për të blerë ndonjë lëng trupor në internetit.

Qumështi i gjirit është përdorur kryesisht për djegie, infeksione të syve si sy të kuq, skuqje pelenë dhe plagë për të zvogëluar infeksionin dhe ndihmën në shërimin./GazetaShenta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *