A mund të ndikojnë periudhat e dhimbshme në aftësinë tuaj për të mbetur shtatzënë

2019-10-23 në ora 16:40

Sikletet menstruale të buta deri të moderuara janë një fenomen i zakonshëm që shumica e grave përjetojnë ndërsa kanë ciklet e tyre mujore. Në disa gra, kjo dhimbje arrin një nivel tjetër – ku ato përjetojnë dhimbje të forta gjatë periudhave të tyre.

Shkaqet e ngërçeve të periudhës

Prostaglandina shkruan FirstCryParenting është një kimikate që është e pranishme në pjesë të ndryshme të trupit tuaj, përfshirë mitrën tuaj, e cila është përgjegjëse për shkaktimin e ngërçeve të periudhës tuaj.

Funksioni kryesor i kësaj kimike është rregullimi i temperaturës së trupit, rregullimi i inflamacionit, rritja e qelizave ndihmëse, dilatimi i muskujve dhe shtrëngimi përcjell Gazeta Shneta.

Kur keni periudhën tuaj menstruale, kjo kimikate shkakton kontraktime në muskujt tuaj të mitrës dhe gjithashtu ndihmon në largimin e rreshtës së mitrës.

Sidoqoftë, në rastin e sasive më të larta të kimikateve në trupin tuaj, ndodhin kontraktime më të rënda.

Këto kontraktime të rënda çojnë në dhimbje të forta menstruale dhe ngërçe.

Dallojmë: Dismenorrhoea e cila kategorizohet më tej në dy lloje – dismenorrea primare shkakton dhimbje të butë deri në mesatare dhe zakonisht lidhet vetëm me derdhjen e rreshtave të mitrës.

Dismenorrea sekondare, nga ana tjetër, mund të shkaktojë dhimbje të forta dhe mund të jetë tregues i një gjendje themelore mjekësore që mund të ndikojë në pjellorinë ose aftësinë tuaj për të mbetur shtatzënë. /Gazeta Shneta /

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *