A mund të ndikojnë antibiotikët në pjellorinë tuaj

2020-02-09 në ora 14:59

Kur përpiqeni të mbeteni shtatzënë, ka shumë gjasa që duhet t’i kushtoni vëmendje të veçantë dietës tuaj për të siguruar që shanset për të mbetur shtatzënë janë të larta.

Kjo gjithashtu do të thotë që ju po përpiqeni të bëni më të mirën tuaj për të shmangur pengesat e mundshme që mund të pengojnë mundësinë e shtatzënisë shkruan parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

Antibiotikët konsiderohen si një parandalues ​​të tillë për arsyen e vetme që ata priren të ndryshojnë trupin e një personi pasi ndihmojnë trupin të shërohet nga sëmundja.

“Mjekët sugjerojnë që gratë që përpiqen të mbeten shtatzënë duhet të shmangin antibiotikët specifikë dhe ilaçet e ftohta”

 

1)Ndikimi i antibiotikëve në pjellorinë e femrës

Shumë gra që janë me antibiotikë shqetësohen nëse mund të shkaktojnë infertilitet. Frika e tyre kryesore është se antibiotikët mund të pengojnë menstruacionet, ovulacionin ose implantimin e embrionit, duke e bërë të vështirë për ato që të mbesin shtatzënë. Por, nuk ka asnjë provë përfundimtare që sugjeron ndonjë efekt të dëmshëm të antibiotikëve në hormonet që kontrollojnë ciklin menstrual, ovulacionin ose konceptimin.

2)Ndikimi i antibiotikëve në pjellorinë e mashkullit

Shumica e hulumtimeve të bëra për të studiuar pasojat e antibiotikëve mbi pjellorinë janë përqendruar kryesisht në pjellorinë mashkullore sesa në pjellorinë femërore. Studimet tregojnë se disa antibiotikë si tetraciklina, penicilina, eritromicina mund të ndikojnë negativisht në spermën e mashkullit. Disa ilaçe rezultuan në ulje të cilësisë së spermës.

Në disa raste, gratë me antibiotikë kanë raportuar se kanë përjetuar devijime në modelet e tyre të ovulacionit, veçanërisht në prodhimin e mukusit të qafës së mitrës. Sidoqoftë, nuk ka të dhëna përfundimtare për të mbështetur nocionin./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *