A mund të infektoheni dy herë brenda një sezone me koronavirus

2020-03-26 në ora 13:47

Koronavirusi është një sëmundje e frymëmarrjes e shkaktuar nga një virus, SARS-CoV-2, ndaj të cilit njerëzit nuk kanë imunitet.

Ai po përhapet aq shpejt sa tani ëshë i njohur si quhet pandemic shkruan verywellfamily, transmeton GazetaShneta.

A mund të infektoheni dy herë brenda një sezone me koronavirus?

Pandemia e gripit të derrit të vitit 2009 ndodhi për shkak të një shpërthimi të një lloji të ri të virusit të gripit A: H1N1.8

Por tani, H1N1 konsiderohet një lloj normal i gripit sezonal. Meqenëse COVID-19 është rezultat i një lloji të ri të koronavirusit – SARS-CoV-2 është logjike të mendoni se e njëjta gjë mund të ndodhë dhe se mund të bëhet më pak e rëndë në vitet e ardhshme.

“Deri tani, është shumë herët për ne të dimë nëse ky do të jetë një virus sezonal që ndryshon pak nga viti në vit siç ndodh me gripin,” thotë Joseph Khabbaza, MD, pulmonolog.

“Nëse është e ngjashme me viruset e tjera të frymëmarrjes, nuk ka gjasa të merrni COVID-19 dy herë në një sezon.”, shtoi ai./GazetaShneta/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *