A mund laptopi juaj të shkaktojë infertilitet mashkullor

2019-08-13 në ora 03:40

A jeni ulur me kompjuterin tuaj në prehër? Ju mund të ndryshoni zakonet e laptopit.

Një projekt i vogël kërkimor i udhëhequr nga Yefim Sheynkin, MD, FACS, në Universitetin Shtetëror të New York sugjeron që nxehtësia nga laptopi juaj mund të ngritë temperaturën tuaj deri në 2.8 gradë. Kjo mund të duket e vogël dhe e parëndësishme, por nëse merrni parasysh faktin se ekziston një lidhje e demonstruar midis temperaturës së lartë të testikulit dhe infertilitetit, mund të shihni se si kjo mund të jetë problematike shkruan verywellhealth , përcjell GazetaShneta.

Ekipi hulumtues në SUNY, njohës i kësaj lidhjeje të mundshme midis ngritjes së temperaturës skrotale dhe infertilitetit mashkullor, testoi nëse laptopët kanë një efekt të rëndësishëm në performancën dhe cilësinë e spermës.

Në fund, ata zbuluan se laptopët, me të vërtetë, rritin temperaturën. Ata gjithashtu arritën në përfundimin se jastekët nuk mbrojnë nga kjo ngritje e temperaturës, por që kërkimi i pozicioneve alternative të uljes (siç është ulja me këmbët pak larg) ose kufizimi i gjatësisë së përdorimit të laptopit mund të jetë efektive.

Nëse keni qenë duke luftuar me infertilitet, ky hulumtim mund të jetë me interes. Meshkujt, cilësia e spermës së të cilave tregohet të jetë e ulët, shpesh u thuhet që duke veshur pantallona të lirshme dhe duke shmangur banjot e nxehta largoni temperaturën.

Dhe ekipi i studimit i kryesuar nga Sheynkin, si rezultat, sugjeroi që përdorimi i rëndë i laptopit gjatë një numri vitesh “mund të shkaktojë ndryshime të pakthyeshme ose pjesërisht të kthyeshme në funksionin riprodhues të mashkullit”.

Hapat për të marrë për të ruajtur fertilitetin

Nëse nuk keni sukses me konceptimin, mund të jetë e dobishme të konsideroni ndonjë gjë që mund të ketë një efekt negativ në performancën e spermës. Kufizimi i kohës kur laptopi është në prehër është i lehtë për tu bërë.

Përveç kësaj, nëse ju dhe partneri juaj keni shqetësime të vërteta në lidhje me infertilitetin, sigurohuni që të dy ju nënshtrohen testeve të konsideruara të nevojshme për të pikturuar problemin. Edhe ju dhe partneri juaj do t’ju duhet punë me gjak. Mjeku i partnerit tuaj gjithashtu mund të rekomandojë që ajo të marrë një ultratinguj dhe një histerosalpingogram (HSG).

Sa për ju, përveç punës së gjakut, do t’ju duhet një analizë e spermës. Sigurohuni që të gjeni një urolog i cili është i përgjegjshëm, dhe gjithashtu aktiv në krijimin e një plani veprimi dhe të punojë me ju për të luftuar çdo problem që ai gjen./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *