Mosha gjatë të cilës duhet t’ia fillojë ta përdorë jastëkun fëmija

2018-04-18 në ora 14:16

Përgjatë muajve të parë, foshnja bënë gjumin e tij pa jastëk, me qëllim që të largohet çdo gjë që mund t’i shkaktojë vdekjen e hershme.

Cili është rreziku? Kujdes, nëse për të rritur të fle me jastëk është diçka e zakonshme, për foshnjat është ndryshe.

Në fakt gjatë gjumit fëmijët nuk duhet të kenë probleme me frymëmarrjen, si pasoje e elementeve te jashtëm. Atij mund ti bllokohet frymëmarrja.

Për këtë arsye prindërit duhet të jenë gjithmonë të kujdesshëm gjatë gjumit të foshnjës së tyre për të parandaluar vdekjen e tyre. Kështu që për t’i garantuar fëmijës një gjumë të mirë, jastëku duhet te hiqet nga shtrati derisa ai te mbushe moshën 2 vjeç.

Pra, në moshën 2 vjeç, jastëku do e ndihmojë atë të rregullojë frymëmarrjen dhe të tresë ushqimin me mirë./pernenat.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *