Mos i pastroni foshnjet shpesh, mund t’ia shkaktoni këtë sëmundje të rrezikshme

2018-05-22 në ora 16:27

Pastrimi i shpeshtë i foshnjave mund të krijojë një formë të leukemisë, sipas një studimi të ri.

Moshat e reja që gjenetikisht janë të rrezikuara të zhvillojnë leukiminë limfoblastike akute, kanë më shumë gjasa të fitojnë këtë sëmundje nëse nuk ekspozohen ndaj mikrobeve, thonë të gjeturat e një studimi të ri.

Studiuesit kanë analizuar konkretisht minjtë ku ata nuk kanë qenë të predispozuar kundrejt një mjedisi me mikrobe, por gjatë një kohe të shkurtër tek ata është zhvilluar leukemia.

Gjithashtu studimet e mëparshme kanë gjetur disa të dhëna të rëndësishme që 30% e foshnjeve që shkojnë në çerdhe janë më pak të rrezikuar për shkak të infeksioneve që fitojnë nga të tjerët dhe rritjen e sistemit imunitar, raportoi “DailyMail”, transmeton Periskopi.

Rreth 830 fëmijë për çdo vit preken nga leukimia dhe, kjo gjendje, më së shumti po ndodh tek fëmijët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *