Mos i jepni qumësht me sojë fëmijëve, mund t’ia shkaktoni një gjë të tmerrshme në organ gjenital

2018-03-13 në ora 16:51

Qumështi i formulë i përbërë nga soja mund të shkaktojë pjekuri të hershme seksuale tek vajzat, sugjeron kërkimi i ri.

Foshnjat që i përkasin gjinisë femërore dhe që marrin qumësht të përbërë nga soja kanë më shumë gjasa të kenë qeliza adulte të vaginës, transmeton Gazeta Shneta.

Hulumtimet e mëparshme kanë sugjeruar se proteina e sojës përmban sasi të larta të geistenit, komponim i ngjashëm me ostrogjenin, që mund të ndryshojë nivelet e hormoneve dhe të ndikojë në zhvillimin e tyre.

Autorët e kanë të paqartë pse gjinia mashkullore është më pak e ndikuar nga kjo, megjithëse bënë thirrje që prindërit të kenë kujdes me qumështin e formulës./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *