Mjekët po këmbëngulin që gratë mos të veshin sytjena për këtë arsye

2018-01-15 në ora 22:38

Pse gratë veshin sytjena? Disa mund të argumentojnë se normat apo presionet shoqërore kërkojnë që gratë që veshin sytjena të perceptohen si të dukshme, dinjitoze dhe të rregullta.

Të gjitha gratë e dinë se mund të veshin atë që duan. Në fakt, disa gra ndjehen të fuqizuara kur lëshojnë shiritat për të liruar gjinjtë e tyre. Ekzistojnë edhe fakte shkencore që thonë se veshja e një sytjene mund të zvogëlojë zhvillimin e shëndetshëm të gjirit, transmeton Gazeta Shneta.

Disa gra mendojnë se sytjena është një shpikje mahnitëse, ndërsa të tjerat mendojnë se është një pajisje torture e menduar nga më të këqijat e një vendi të papërshkrueshëm urrejtjeje. Një shkencëtar sportiv me emrin Jean-Denis Rouillon, i cili hulumton në Universitetin e Franche-Comte, kreu një studim 15-vjeçar mbi efektet e sytjenave. Studimi përbëhej nga 330 gra, të gjitha 18-35 vjeç.

Studimi zbuloi se mbajtja e një sytjene që nga mosha e hershme nuk e pengoi dhimbjen e shpinës, mbështetjen e gjoksit, ose pengonte gjoksin nga forma e varur. Gratë që vullnetarisht ndaluan së veshuri sytjena gjatë studimit. Në të vërtetë, ato kishin një mbajtëse 7 milimetrike në thithat e tyre në krahasim me përdorueset e sytjenave.

Thelbësisht, gjinjtë nuk përfitojnë nga duke e mohuar gravitetin.

Sytjenat mund të zvogëlojë qarkullimin në gjokse, gjë që mund të zvogëlojë rritjen natyrale dhe zhvillimin e indeve të gjirit. Gratë e reja që nuk veshin sytjena mund të zhvillojnë inde dhe tone të shëndosha . Të dyja këto gjëra ndihmojnë në ndalimin e gjirit në zhvillim. Gratë ndoshta mund të kenë mbajtës natyror të gjirit, nëse vendosin të mos vënë sytjena.

Gratë gjithashtu duhet të shmangin veshjen e sytjenave kur të shkojnë në gjumë. Zvogëlimi i qarkullimit të gjirit mund të shkaktojë kruajtje, acarim dhe gjumë jo të mirë. Disa gra mund të përjetojnë edhe depigmentim të lëkurës ose pika të zeza.

Nëse ju doni të mbani sytjena apo jo, kjo varet plotësisht nga ju. Këto janë studime paraprake dhe nevojiten më shumë hulumtime për të pasur prova të sakta dhe bindëse për avantazhet e mos mbajtjes së sytjenave.

Deri më tani, megjithatë, rezultatet duket se shkojnë në një drejtim pozitiv./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *