Mësoni simptomat e paraqitjes së diabetit të tipit 2

2020-02-27 në ora 06:57

Diabeti i tipit 2 është një sëmundje kronike progresive, e lidhur me sfidat e trupit tuaj me rregullimin e sheqerit në gjak. Shpesh shoqërohet me inflamacion të përgjithësuar.

Pankreasi juaj prodhon insulinë hormonale për të shndërruar sheqerin (glukozën) në energjinë që ose e përdorni menjëherë ose e ruani shkruan verywellhealth, transmeton GazetaShneta. Me diabet tip 2, nuk jeni në gjendje ta përdorni atë insulinë në mënyrë efikase,

Megjithëse trupi juaj prodhon hormonin, ose nuk ka mjaft prej tij për të vazhduar me sasinë e glukozës në sistemin tuaj, ose insulina që po prodhohet nuk po përdoret ashtu siç duhet të jetë, të dyja rezultojnë të larta nivelet e sheqerit në gjak.

Por, në varësi të moshës, peshës, nivelit të sheqerit në gjak dhe sa kohë keni pasur diabet, mund të mos keni nevojë për recetë menjëherë. Trajtimi duhet të jetë i përshtatshëm për ju dhe, megjithëse gjetja e kombinimit perfekt mund të zgjasë pak kohë, mund t’ju ndihmojë të jetoni një jetë të shëndetshme, normale me diabet.

Diabeti i tipit 2 është më i zakonshëm, sepse ata që janë me peshë të lartë, udhëheqin një mënyrë jetese të ulur, kanë tension të lartë dhe / ose kanë rezistencë ndaj insulinës për shkak të peshës së tepërt.

Ka shumë komplikime të diabetit.Komplikimet e diabetit janë të ndara në dy kategori: mikrovaskulare (dëmtimi i enëve të vogla të gjakut) dhe makrovaskulare (dëmtimi i enëve të mëdha të gjakut).

Ato mund të përfshijnë:

-Sëmundja e veshkave (nefropatia)

-Dëmtimet nervore (neuropatia), e cila eshte me e shpeshtë në këmbë dhe duar.

-Sëmundja e syrit (retinopatia)

-Sëmundja arteriale periferike (sëmundje që prek enët në ekstremitetet e poshtme dhe të sipërme)

-Presioni i lartë i gjakut dhe sëmundjet e zemrës Gastroparesis (dëmtimi i nervave në stomak)

-Depresion

Cilat janë simptomat e diabetit të tipit të 2?

Shpesh njerëzit nuk pësojnë simptoma të diabetit derisa sheqernat e tyre në gjak janë shumë të larta. Simptomat e diabetit përfshijnë: etje të rritur, urinim në rritje, uri në rritje, dhjamë ekstreme, mpirje dhe ndjesi shpimi gjilpërash në ekstremitetet (duar dhe këmbë), prerje dhe plagë që janë të ngadalta për t’u shëruar dhe vizion të paqartë. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *