Mësoni se cilat janë infeksionet bakteriale dhe virale të lidhura me abortin

2020-02-12 në ora 06:59

Disa infeksione virale dhe bakteriale mund të rrisin rrezikun e humbjes së shtatzënisë.

Vaginoza bakteriale (BV) është një infeksion i zakonshëm vaginal që shkakton një erë të ngjashme me peshqit; kruarje; djegia pas marrëdhënies seksuale dhe shkarkim i hollë, i bardhë ose gri vaginal shkruan verywellfamily, transmeton GazetaShneta.

Ndërsa BV, mund të prodhojë simptoma, disa gra me BV nuk kanë fare simptoma. Disa studime kanë lidhur vaginozën bakteriale si në abortin e parë dhe atë të tremujorit të dytë, ashtu edhe me rrezikun më të lartë të lindjes së parakohshme. Sidoqoftë, studiuesit ende po shqyrtojnë sesi BV lidhet me abortin.

Infeksione të lindura nga ushqimi

Disa lloje të helmimeve nga ushqimi bakterial, të tilla si Listeria dhe Salmonella infeksione, janë të lidhura me rreziqet e abortit.

Listeria është një lloj bakterie që shkakton listeriozën e sëmundjes. Salmonela është e zakonshme te shpendët, mishii e kuq dhe vezët e papjekura.

Toksoplazmoza

Disa mace mbajnë një bakterie të quajtur Toxoplasma gondii, e cila mund të gjendet në jashtëqitjet e maceve. Kjo baktere shkaktojnë një sëmundje të quajtur toksoplazmozë, e cila mund të shkaktojë abort ose probleme kongjenitale te një foshnjë./GazetaShneta/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *