Mënyrat për të përhapur fondatinën si një make up artiste e vërtetë

2017-06-22 në ora 17:48

Hapja e fondatinës është procesi kryesor dhe nuk është shumë i thjeshtë. Shumë vajza mjaftohen duke e hapur vetëm me një sfungjer ose me duar, por kjo nuk është mënyra e duhur.

Përhapja e fondatinës është një proces me 5 hapa. Më poshtë do të shihni se si ta hapni atë si një make up artist i vërtetë:

Fillimisht përhapni shtresën e fondatinës me një sfungjer.

Lily Aldridge and Chloe Grace Moretz's makeup artist Quinn Murphy dampens her Blender with water before applying a drop of liquid foundation directly to the tip. The Blender delivers "just the right amount of product on the skin and isn't streaky like a brush or goopy like fingers," she explains.  Beauty Blender, beautyblender.com; $20

Së dyti, me një furçë dhe me një tjetër sfungjer rregulloni pjesët delikate, poshtë syve, te mjekra, te hunda.

 "I love to paint the makeup into the face," says Rashida Jones' makeup pro Jamie Greenberg. "It gives me control to place the foundation strategically like a painting. Then I blend and blur the foundation with a Blender to make the makeup look like real skin." Tom Ford Foundation Brush, nordstrom.com; $72, Beauty Blender, beautyblender.com; $20

Së treti, me një furçë të tillë hapni fondatinën në të gjithë fytyrën, madje në këtë mënyrë bëni edhe një masazh të lehtë.

 Hailey Baldwin and Kaia Gerber's go-to makeup artist Lucy Halperin massages foundation into the skin using Artis's soft-bristled blending brush. Elite Mirror Brush Oval 7 Brush, net-a-porter.com; $62

Vendosni pak fondatinë në dorë dhe me këtë furçë bëni rregullimet poshtë te qafa si dhe në anësoret e fytyrës.

 "I apply two pumps of foundation to the back of my hand," says Sarah Tanno, the makeup pro behind Lady Gaga's beauty evolution. "Next swipe a small amount to the center of the face and blend out and down the neck for even complexion."  The Face I - Liquid Foundation Brush No. 1,sephora.com; $48

Së fundmi, me duar rregulloni ndonjë defekt apo në ndonjë pjesë që nuk është përhapur mirë./Blitz.al/

"I love to use clean fingers because the combination of the heat of your fingers and the massaging of the product helps the foundation sink into your skin," says  Andréa Tiller who works with Amy Schumer, Olivia Culpo and Lea Michele. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *