Mënyra të lehta dhe të sigurta për të prerë thonjtë e bebës tuaj

2019-12-11 në ora 17:47

Prerja e thonjve të bebës është një nga detyrat sfiduese të mëmësisë. Thonjtë e një fëmije rriten shpejt, kështu që do t’ju duhet t’i shkurtoni ato më shumë se një herë në javë. Thonjtë e këmbëve rriten ngadalë, kështu që nuk kanë nevojë për prerje mjaft të shpeshta.

Më poshtë janë disa mënyra të lehta dhe të sigurta për të prerë thonjtë e bebës tuaj shkruan FirstCryParenting përcjell Gazeta Shneta.

– Përdorni një gërshërë të veçantë ose një mbresë të vogël për thonjtë të vegjël.

– Thonjtë e bebit janë ekstra të butë pas një dushi ose larje, e cila lehtëson prerjen. Ju gjithashtu mund t’i pastroni ato të lagur para se të shkurtoni.

– Zgjidhni momentin e duhur për të prerë thonjtë. Kjo mund të jetë

  1. a) kur bebi është duke fjetur;
  2. b) ofroni fëmijës tuaj një lodër si shpërqendrues;
  3. c) kohën e banjës (nëse ai është me humor të mirë); d) shpërqendroni fëmijën tuaj me shprehje pa kuptim të fytyrës ndërsa shpejt i shkurtoni thonjtë e tij ;
  4. e) ndërsa ai shijon ushqimin e tij gjithashtu mund të provoni;
  5. f) ta bëni personin e preferuar të bebës të ulet me të.

Gjithmonë më mirë të shkurtoni thonjtë e bebës tuaj kur ai është ose i qetë ose i hutuar.

-Nuk duhet të shkurtohet shumë thonjët sespe prerja shumë e ulët mund të presë gishtin e bebit dhe të rrisë rrezikun e infeksionit.

-Nëse thonjtë e bebës duken veçanërisht të mprehta dhe thjesht nuk mund t’i kapni ato, vendosni dorashka për të mos krijohet kruarja në fytyrë nga bebi. Më vonë, mund të shkurtoni. /Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *