Menstruacionet tuaja nuk janë në rregull nëse ndodhin këto 3 gjëra

2018-05-11 në ora 13:01

Pothuajse çdo grua është e vetëdijshme për atë që ndjehet gjatë një periode. Çdo muaj, ‘tezja’ vjen për një vizitë dhe mund të marrë kohë të madhe.

Nga ngërçet, ndjenja e fryrë dhe e madhe, dhe që dëshiron të hajë gjithçka rreth vetes, nuk është domosdoshmërisht pjesa më qesharake e të qenit grua.

Megjithatë, një periudhë është një proces normal që kalojmë dhe është i shëndetshëm. Kjo na lejon që të mbetemi shtatzënë dhe të kemi fëmijë, dhe të përjetojmë mrekullinë e jetës, transmeton Gazeta Shneta.

Trupat tanë janë në gjendje të na tregojnë nëse gjërat janë të gabuara, si në rastin e sëmurjes. Në mënyrë tipike, kjo është një shenjë se sistemi ynë imunitar është jo mirë. Edhe periodat tona mund të na tregojnë gjëra rreth trupave tanë, si nëse jemi shtatzënë, po ashtu edhe nëse ka ndonjë lajm të keq që duhet të dimë.

Faktorë të tjerë që mund të shkaktojnë këtë gjendje përfshijnë të paturit e një peshe vërtetë të ulët të trupit, duke bërë stërvitje shumë të fuqishme dhe duke qenë nën një ton stresi. Problemet e tiroides, tumoret dhe menopauza e parakohshme gjithashtu mund të jenë shkaqet themelore.

Një periodë normale zgjat mes dy dhe shtatë ditë. Çdo gjë për shtatë ditë mund të sinjalizojë një problem shqetësues, veçanërisht nëse shoqërohet me gjakderdhje të rëndë. Gjakderdhja e rëndë mund të sinjalizojë tumoret, kancerin e mitrës ose të qafës së mitrës, një çështje me kontrollin tuaj të lindjes, abort ose shtatzëninë ektopike.

Një shenjë tjetër paralajmëruese për të parë është zbulimi midis periodave, të cilat mund të ndodhin për disa arsye, duke përfshirë ovulimin, mjekësinë, pilulat e kontrollit të lindjes dhe IUD-të.

Megjithatë, shkaqe më të rënda të gjakderdhjes abnormale vaginale përfshijnë infeksionin e vaginës, mitrës, tuba fallopiane dhe vezoret, ose sëmundje inflamatore pelvike./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *