Mbijetueset e kancerit të vezoreve paralajmërojnë të gjitha femrat mos të neglizhojnë këto shenja

2018-05-15 në ora 08:07

Kanceri i vezoreve është kanceri më vdekjeprurës dhe agresiv nga të gjitha format e kancerit të shënddetin riprodhues të femrës. Kjo sepse shumimi i qelizave kancerogjene shoqërohet me shenja që neglizhohen nga femrat apo keqinterpretohen ! Në rastet kur pacientet diagnostikohen në kohë me këtë sëmundje kanë shanse më shumë se 95% ta luftojnë këtë sëmundje, por për fat të keq vetëm 20% e kacereve të vezoreve kapet në fazat e hershme. Gratë që vuajnë nga kjo sëmundje nuk arrijnë ta kapin në fazat e para të zhvillimit, pasi nuk kuptojnë asnjë shenjë. Simptomat fillojnë të të shfaqen kur kanceri rritet dhe bëhet edhe më i rrezikshëm për jetën e femrës. Përveç kësaj, shenjat mund të ngatërrohen lehtësisht edhe me gjendje të tjera shëndetësore.

1. Gjakderdhje e parregullt
Simptoma më e zakonshme e kancerit të qafës së mitrës është gjakderdhja e parregullt vaginale, Kjo gjë mund të ndodhë gjatë ditëve kur femra nuk është në cikël apo pas seksit.

2. Sekrecione të pazakonta vaginale
Ka disa lloje lengjesh vaginale që mund të jenë shenja të hershme të kancerit të qafës së mitrës. Një shkarkimi i vazhdueshëm me ndonjë nga karakteristikat e mëposhtme mund të jetë një shenjë paralajmëruese:
sekrecione si ujë bojë kafe me erë të keqe, ngjyrosur me gjak.

3. Dhimbje e legenit
Përjetimi i dhimbjeve gjatë raportit seksual mund të jetë një shenjë paralajmëruese e kancerit të qafës së mitrës. Ajo mund të sinjalizojë ndryshimet jonormale në qafën e mitrës. Kanceri i qafës së mitrës mund të përhapet në legen.

4.Probleme me tretjen dhe jashtëqitjen, fryrje dhe dhimbje barku !

5. Dhimbje shpine (gratë që vuajnë nga kanceri i vezores mund të përjetojnë dhimbje të shpinës në momentin që akumulohen lëngje në pjesën pelvike ose kur tumori përhapet në gjithë pjesën abdominale).

Përpos këtyre shenjave një femër që vuan nga kaceri i vezoreve por që ende nuk e di humb në peshë dhe urinon shumë shpesh. Nëse simptomet tuaja janë të vazhdueshme ose përkeqësohen me kohën, ju duhet të lini një takim tek gjinekologu. /Living/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *