Marramendja gjatë shtatzënisë – faktorët që ndikojnë në tremujorin e parë

2020-02-18 në ora 15:16

Marramendja mund t’ju ​​bëjë të ndiheni sikur dhoma po rrotullohet ose mund t’ju ​​bëjë të ndjeheni të dobët dhe të paqëndrueshëm.

Gjithmonë duhet të diskutoni marramendje dhe simptoma të tjera me mjekun tuaj. Në disa raste, ju mund të kërkoni kujdes të menjëhershëm mjekësor tregon healthline, transmeton GazetaShneta.

Disa faktorë mund të kontribuojnë në marramendje në tremujorin e parë.

Ndryshimet e hormoneve dhe ulja e presionit të gjakut

Sapo të mbeteni shtatzënë, nivelet e hormonit tuaj ndryshojnë për të ndihmuar në rritjen e rrjedhës së gjakut në trupin tuaj. Kjo ndihmon që foshnja të zhvillohet në mitër.

Rritja e fluksit të gjakut mund të bëjë që presioni juaj i gjakut të ndryshojë. Shpesh, presioni juaj i gjakut do të bjerë gjatë shtatzënisë, i njohur gjithashtu si hipotension ose presion i ulët i gjakut.

Presioni i ulët i gjakut mund të shkaktojë që të ndjeheni të marramendës, veçanërisht kur lëvizni nga shtrirë ose ulur në këmbë.

Hyperemesis gravidarum

Marramendje mund të ndodhë nëse keni vjellje ekstreme gjatë shtatzënisë, enjohur si hyperemesis gravidarum. Kjo ndodh shpesh në fillim të shtatzënisë për shkak të nivelit tuaj të ndryshuar të hormonit.

Nëse e keni këtë gjendje, mund të mos jeni në gjendje të mbani ushqimin ose ujin, duke rezultuar në marramendje dhe humbje peshe.

Shtatzëni aektopike

Marramendja mund të rezultojë nga një shtatzëni ektopike. Kjo ndodh kur një vezë e fekonduar implikon në sistemin tuaj riprodhues jashtë mitrës. Shumë herë, ajo implanton në tubat tuaja fallopiane.

Kur ndodh kjo gjendje, shtatzënia nuk është e zbatueshme. Ju mund të pësoni marramendje, si dhe dhimbje në bark dhe gjakderdhje vaginale. /GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *