Lindje normale apo lindje me prerje cezariane

2019-07-09 në ora 19:02

Nëse keni pasur një lindje cezariane më herët dhe nuk ka shkuar mirë, mos u merakosni. Lajmi i mirë është se mund të keni një lindje vaginale pas lindjes cezariane.

Nëse po shqyrtoni një lindje normale në vend të asaj cezariane ka mënyra për të parashikuar mjaft mirë nëse kjo mund të jetë zgjedhje e mençur për juve në varësi të historisë tuaj mjekësore, shtatzanisë dhe karakteristikat tuaja fizike.

Lindja normale nuk rekomandohet nëse keni shenja vertikale ose në formën T ose fomën C. Këto lloje të prerjeve kanë më shumë të ngjarë që rezultojnë në këputje të mitrës. Kështuqë lindja normale është ide e mirë për gratë që kanë plagë të ulët të mitrës – plagët horizontale mbi bikini.

Lindja cezariane mund të jetë një zgjedhje e shkëlqyer në qoftëse ju keni pasur ndonjëherë një lindje vaginale.

Lindjet normale kanë më shumë gjasa të kenë sukses nëse puna juaj fillon në mënyrë spontane. Induksionet nuk funksionojnë aq mirë për lindje normale, pjesërisht për shkak se mjekët nuk mund të përdorin sa më shumë ilaçe që të nxisin lindjen. Për më tepër, induksioni rrit riskun tuaj për këputje të mitrës.

Lindjet normale mund të jenë më pak të suksesshme nëse jeni mbipeshë ose nëse keni fituar shumë peshë në shtatzaninë tuaj. Një studim i kohëve të fundit raportoi se suksesi i lindjeve normale ishte në 40% më i ulët në mesin e grave që fituan më shumë se 40 kilogram gjatë shtatzanisë krahasuar me gratë që fitonin më pak.

Lindja normale mund të jetë një opsion edhe nëse keni pasur dy seksionet C, duke supozuar që të dyja përfshijnë prerje të ulët të mitrës tërthore./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *