Lëvizjet e bebit gjatë muajit të nëntë të shtatëzanisë

2019-08-22 në ora 15:36

Ju do të shqetësoheni gjatë shtatëzënësisë, pasi jeni përgjegjës për mirëqenien e dy personave, njëri prej të cilëve mbështetet plotësisht në trupin tuaj për ushqim.

Kur jeni shtatzënë në tremujorin tuaj të tretë, është normale të jeni në ankth për foshnjën tuaj dhe lëvizjet e tij brenda barkut thotë Parenting.firstcry.

Për ta lehtësuar këtë ankth, është e rëndësishme të kuptoni se çfarë lloj lëvizjeje është normale gjatë muajit të fundit të shtatzënisë përcjell Gazeta Shneta.

Si lëviz një foshnjë gjatë muajit të nëntë të shtatëzanisë?

Është e zakonshme të presësh që fëmija juaj të lëvizë gjatë gjithë kohës në bark, veçanërisht gjatë muajit të nëntë të shtatëzanisë.

Gjithashtu e zakonshme për shumicën e prindërve të bëjnë panik nëse ka më pak lëvizje të bebes në muajin e nëntë.

Një gjë e rëndësishme të mbani mend është që shëndeti i nënës është thelbësor për një shtatëzani të suksesshme.

Prandaj, është thelbësore të vendosni ankthin e lëvizjeve të parregullta të foshnjës për të pushuar.

Gjatë muajit të nëntë të shtatëzanisë, një fëmijë i shëndetshëm duhet të godasë përafërsisht dhjetë herë në çdo dy orë.

Ky është edhe muaji i lindjes, kështu që shumica e nënave do të vërejnë një nxitje në aktivitetin e foshnjës.

Cfarë konsiderohet si lëvizje normale e bebeve në muajin e nëntë?

Lëvizja e bebes në muajin e nëntë është normale, madje edhe gjatë punës.

Lëvizjet normale për bebet gjatë kësaj periudhe mund të jenë të vështira për t’u përcaktuar, pasi ato janë rritur sa duhet për të detyruar një shtrirje ose rrokullisje kokëposhtë në barkun tuaj, secila foshnjë ka një prirje unike të lëvizjes, dhe kështu, ajo nuk ka një lëvizje të rreptë model.

Nëse vëreni një rënie drastike të lëvizjes në krahasim me mënyrën se si fëmija juaj lëviz normalisht ose vëreni një dhimbje të mprehtë abdominale që duket jonormale, mund të tregojë se diçka nuk është në rregull.

Mund të jetë një gjë stresuese të mbash llogari për goditjet e bebes suaj gjatë gjithë kohës. Ja se si mund të llogaritni tendencat e lëvizjes së foshnjës tuaj.

 

Mbani me vete një grusht monedhash. Sa herë që fëmija juaj nis, lëvizni një monedhë në dorën ose xhepin tjetër.

Nëse goditja numëron të gjitha monedhat brenda dy orësh, fëmija juaj është ndoshta i sigurt.

Kontrollimi i numrit të goditjeve të bebit tuaj nuk është mënyra e vetme për të numëruar lëvizjet e foshnjës tuaj.

Në një copë letër, mbani një regjistrim të kohës midis secilës lëvizje të fetusit. Nëse lëvizja numëron në fund të ditës mesatare në dhjetë çdo dy orë, kjo është një shenjë e shëndetshme.

Bëni një tabelë me orë në ditë, dhe shënoni çdo lëvizje, qoftë një goditje, grusht ose ndonjë lëvizje tjetër. Pranë tij, bëni një tregues të fuqisë së lëvizjes duke e renditur atë midis një deri në dhjetë. /Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *