Lëndimet e trurit të foshnjës gjatë lindjes, simptomat nga të cilat duhet të kenë kujdes

2018-06-11 në ora 19:58

Në çdo 10,000 lindje në Shtetet e Bashkuara, ekziston një rezultat në një dëmtim lindjeje.

Plagosjet e trurit gjatë lindjes janë një nga shkaqet kryesore të paaftësisë së përhershme.

Trauma fizike

Traumat fizike dhe truri mund të ndodhin nga një mjek që tërheq ose rrotullon foshnjën shumë gjatë lindjes, transmeton Gazeta Shneta.

Infeksionet

Infeksionet e pavërejtura gjatë shtatzënisë së nënës mund të shkaktojnë dëmtime të trurit të trurit. Disa nga këto infeksione përfshijnë herpesin, sifilizën, rubelën dhe varicellën.

Asfiksia perinatale

Kjo ndodh kur foshnja nuk merr nivele adekuate të oksigjenit gjatë dhe pas lindjes. Asfiksia perinatale mund të shkaktohet nga kordoni i kërthizës i mbështjellë rreth qafës së foshnjës, anemisë së pazhvilluar ose foshnjës që nuk merr frymë më vete.

Diagnoza

Simptomat mund të përfshijnë anomalitë e kokës, që shfaqen tek foshnja me ngjyrë blu ose të zbehtë, të vjella të tepruara, probleme të frymëmarrjes, mosfunksionim i duhur gjymtyrësh dhe mocione spastike.

Është mirë që menjëherë të kërkoni këshilla profesionale mjekësore nëse vëreni ndonjë shenjë të dëmtimit të trurit./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *