Largoni pesticidet nga pemët dhe perimet njëherë e mirë, me këtë metodë

2017-07-11 në ora 18:51

Ne të gjithë e dimë se frutat dhe perimet janë të mbuluar me pesticide, të cilat janë jashtëzakonisht të rrezikshme për shëndetin tonë.

Zgjidhja më e mirë për largimin e pesticideve nga frutat dhe perimet do të ishte gjetja e një mënyre efektive të eliminimit të tyre.

Për fat të mirë, Instituti Kombëtar i Ushqyerjes lansoi Standardet Dietore për Indinë kohët e fundit dhe duket se ata kanë prezantuar disa hapa themelorë që çdo shtëpi duhet të miratojë për të hequr qafe pesticidet e mbetura në perime, transmeton Gazeta Shneta.

Pastrimi me 2% të ujit të detit është hapi i parë dhe kjo do t’ju ndihmojë të hiqni shumicën e mbetjeve të pesticideve, të cilat shfaqen në sipërfaqen e frutave dhe perimeve. Edhe 75 deri 80% e pesticideve largohet duke larë me ujë të ftohtë.

Megjithatë, disa përbërës kanë nevojë për 2-3 larje si rrushi, guava, dardha, pjeshka, kumbulla, domatja, okra dhe brinjalja. Kur është fjala për perimet me gjethe jeshile, sigurohuni që t’i lani ato tërësisht./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *