Kush lejohet dhe kush jo në dhomën e lindjes gjatë koronavirusit

2020-03-26 në ora 14:40

Është një kohë stresuese për të gjithë tani e sidomos për gratë që janë shtatzëna.

Për të mbrojtur prindërit, të porsalindurin dhe personelin e tjerë, rregullat spitalore për ata që lejohen në dhomën e lindjes, po ndryshojnë me shpejtësi shkruan parents, transmeton GazetaShneta.

Shumë spitale kanë njoftuar kufizime të vizitorëve dhe shumë tani lejojnë vetëm një person mbështetës të jetë i pranishëm gjatë lindjes dhe gjatë gjithë qëndrimit në spital pas lindjes.

Por, Spitalet NewYork-Presbyterian vendosën një ndalim për partnerët në dhoma, përkundër rekomandimeve të Organizatës Botërore të Shëndetit që një shoqërues të jetë i pranishëm gjatë lindjes.

Vetëm stafi i spitalit tani lejohet të jetë i pranishëm gjatë lindjes në NewYork-Presbyterian , por kjo nuk pasqyron politikat e vizitave për të gjithë spitalet, madje edhe në New York City.

Aktualisht, vetëm New York-Presbyterian dhe Mt. Spitalet e Sistemit Shëndetësor kanë kufizuar qasjen për të gjithë, përfshirë partnerët dhe të tjerët./GazetaShneta/

Për të mësuar më shumë rreth problemeve gjatë shtatzënisë, klikoni në këtë LINK.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *