Kur të filloni me ushqimet e ngurta për bebin e juaj, si duhet dukur pjata e parë

2020-05-23 në ora 20:54

Ne dimë se qumështi i gjirit ose formula e bebës, janë burim i parë i rekomanduar për ushqyerje fillestare.

Por, pastaj kemi kalimin e ushqimeve të bebit edhe në formën e ngurtë për të plotësuar më tej vaktet ushqyese të tij.

Ndërsa koha e saktë e fillimit të bebës në ushqime të ngurta diskutohet ende, dhe sipas “Akademisë Amerikane të Pediatrisë” (AAP) rekomandohet fillimin e ushqimeve të ngurta rreth moshës 6 muajshe.

Shikoni bebën tuaj për shenjat e gatishmërisë për ushqimin e ngurtë dhe bazoni vendimin tuaj se kur të filloni në ato vëzhgime të çiftëzuara me një bisedë me pediatrin tuaj përcjell Gazeta Shneta.

AAP rekomandon të shikoni për shenjat e mëposhtme që ta dini në së bebja juaj është gati:

-Mund të ulet pa mbështetje;

-Tregon interes për ushqimin, të tilla si arritja për ushqim, hapja e gojës ose përkulja përpara;

Dikur, profesionistët mjekësorë avokuan për shtyrjen e fillimit të ushqimeve të caktuara nga frika e reaksionit alergjike.

Sidoqoftë, në vitin 2008 studimet nxorën në dritë se bebet mund të kenë pothuajse të gjitha ushqimet që do të prezantohen në mënyrë tipike gjatë vitit të parë.

Pavarësisht, sigurohuni që i dini simptomat e alergjive ushqimore. Një bisedë me mjekun tuaj duhet t’ju ndihmojë të ju udhëzojë se çfarë duhet të bëni.

Këtu është një listë e shkurtër e opsioneve të para të ushqimit që të vegjël zakonisht i duan si: mollë, avokado, banana, mish pule, vezë, peshk, makarona (gatuar sa më butë), dardha, bizele, kungull, patate e ëmbël. /Gazeta Shneta /

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *