Kujdes se çfarë flisni kur jeni shtatzënë, fëmija mund të dëgjojë në bark

2017-07-21 në ora 17:59

Fëmijët në barkun e nënës janë në gjendje për të dalluar gjuhën që flet mamaja.

Ky fat është vërtetuar nga një studim i ri, në bazë të të cilit, fetuset mund të dëgjojnë gjërat në barkun e nënës, duke përfshirë edhe disa fjalë, edhe pse ato nuk dëgjohen qartë sikurse të ishte jashtë.

Por ata mund të perceptojnë ritmin e një gjuhe, dhe studimi tregon se foshnjat mund të dallojnë lloje të ndryshme të gjuhës, bazuar në modele ritmike.

“Zhvillimi i gjuhës njerëzore me të vërtet fillon shumë herët, disa ditë para lindjes.

“Edhe këtë nuk na i kishte pritur mendja kurrë“, ka thënë Dr Utako, i cili është një nga profesorët më të njohur të gjuhës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *