Kujdes prindër: Ibuprofeni rrezikon foshnjat, tërhiqet nga tregu

2018-12-06 në ora 19:59

Në kohën e ftohjeve dhe gripeve Tris Pharm, ka bërë thirrje për rrezikun dhe largimit  t e ilacit ibupfren të foshnjave. (50 mg per 1.25 mL).

Ky produkt mund të përmbaj më shumë ibupfren sesa që reklamohet. Egziston një mundësi, që fëmijët të cilët janë më të ndjeshëm ndaj niveleve më të larta të drogës që përmbajn barnat, mund të jenë më të rrezikur nga kjo.

Efektet negative që mund t’i sjell ibupfreni janë: të përziera, të vjella, dhe diarre, shkruan Parents, transmenton Gazeta Shneta.

Gjithashtu edhe dhimbje koke, gjakderdhje, dhe efekte të ngjashme negative. /Gazeta Shneta/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *