Kujdes! Mund të keni një abort nëse përdorni këtë ilaç

2018-07-13 në ora 21:46

Gratë shtatzëna kanë më shumë gjasa të kenë infeksione urinare dhe vaginale dhe duket se një ilaç që ka për qëllim trajtimin e këtyre kushteve mund të shumëfishojë shanset për abort.

Sipas Food and Drug Administration, ilaçi i dhënë për të luftuar këto sëmundje, flukonazol, mund të shkaktojë probleme në foshnjat e porsalindura të nënave të marrin këtë mjekim brenda 3 muajve të parë të shtatzënisë.

Por kjo nuk është e gjitha: Flukanazole gjithashtu mund të jetë fajtore që shumë gra nuk arrijnë kur ato janë duke kërkuar për të, transmeton Gazeta Shneta.

Hulumtuesit analizuan 22 javët e para të shtatzënisë së grave që konsumonin ilaçin dhe gjetën një marrëdhënie të ngushtë të abortimeve: përqindja e tyre u rrit!

Edhe pse FDA ende nuk ka lëshuar një deklaratë për ndalimin e këtij ilaçi, ajo rekomandoi që gratë të konsultoheshin me mjekët e tyre dhe të gjenin alternativa për të shmangur këtë lloj medikamenti.

Pra, nëse jeni shtatzënë, kërkoni të jeni nëna ose të njihni dikë që është në atë situatë, tregoni asaj lajmin. Është mirë të edukosh të tjerët!/Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *