Kryhet me sukses transplanti i parë i kokës së njeriut

2017-11-17 në ora 22:00

Transplantimi i parë i kokës së njeriu në botë është kryer në një kufomë në Kinë, sipas profesorit italian Sergio Canavero.

Gjatë një operacioni 18 orësh, ekspertët treguan se është e mundur që me sukses të rilidhin shpinën, nervat dhe enët e gjakut të një koke të prerë, transmeton Gazeta Shneta

Operacioni i tillë është demonstruar në trupat e dy kufomave, i cili doli të jetë me sukses.

Një operacion i ngjashëm me një njeri të gjallë do të bëhet ‘imminent’, pretendon profesori i diskutueshëm.

Në fund të vitit 2016, mjekësia botërore kishte paralajmëruar për realizimin e një transplanti të tillë./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *