Koronavirus: Si të shëtisni në mënyrë të sigurt

2020-03-26 në ora 15:04

Pandemia e krijuar në shumë vende të botës ka bërë që shumë njerëz të vetë-izolohen dhe të ruajnë shëndetin e tyre.

A mund të shkoj akoma shëtitje?

Këshillat zyrtare mund të na bëjnë konfuze. Nga njëra anë, na është thënë që të qëndrojmë në shtëpi sa më shumë që të jetë e mundur shkruan BBC.

Nga ana tjetër, na është thënë gjithashtu se është e rëndësishme të bëni ushtrime dhe se një shëtitje ose vrapimi në park është në rregull transmeton GazetaShneta.

Në Nju Jork, komisioneri i parqeve të qytetit Mitchell Silver inkurajoi banorët të përdorin numrin e madh të parqeve të qytetit, duke theksuar se shpenzimi i kohës jashtë mund të zvogëlojë stresin dhe të forcojë sistemin imunitar.

Në mënyrë të ngjashme, Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson ka theksuar se parqet dhe hapësirat e hapura janë “vendimtare për vendin tonë dhe për shoqërinë tonë”, dhe u bërë thirrje njerëzve t’i përdorin ato me përgjegjësi dhe duke ruajtuar distancë./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *