Konsumimi i Vitaminës B6 gjatë shtatzënisë: Gjithçka që duhet të dini

2019-04-14 në ora 21:42

Shumë gra shtatzëna marrin vitamina B-6 për të trajtuar sëmundjen në mëngjes. Në të kaluarën, disa njerëz kishin shqetësime se ky kombinim mund të dëmtojë fetusin.

Sëmundja në mëngjes është shumë e zakonshme gjatë shtatzënisë së hershme. Edhe pse njerëzit shpesh i referohen vjelljes gjatë shtatzënisë si “sëmundje në mëngjes”, ajo mund të ndodhë në çdo kohë të ditës ose të natës.

Simptomat e sëmundjes në mëngjes zakonisht zhduken nga fillimi i tremujorit të dytë, por për disa gra, ato mund të vazhdojnë deri në lindje.

Sipas një pasqyre të vitit 2014, ‘’Food and Drug Administration’’ aprovoi Diclegis që përmban vitamina B-6 në vitin 2013 për trajtimin e vjelljes në shtatzëni.

Studiuesit janë të pasigurt se si kombinimi i vitaminës B-6 dhe doxilamina punon për të trajtuar sëmundjen në mëngjes. Ky kombinim i barnave mund të veprojë në neurotransmetuesit në tru që shkaktojnë ndjenja të përziera ose pengojnë proceset e tjera trupore që shkaktojnë vjellje.

Deri në 3 për qind të grave shtatzëna zhvillojnë një formë më të ashpër të sëmundjes në mëngjes. Mjekët e diagnostikojnë një grua me këtë gjendje kur humb më shumë se 5 për qind të peshës së saj dhe ka simptoma të dehidrimit./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *