Komplikimet që mund të ndodhin gjatë menopauzës

2020-03-19 në ora 13:45

Menopauza ndodh kur një grua nuk ka menstruacione në 12 muaj rresht dhe nuk mund të mbetet më shtatzënë natyrshëm. Zakonisht fillon midis moshës 45 dhe 55 vjeç, por mund të zhvillohet para ose pas këtij diapazoni.

Menopauza mund të shkaktojë simptoma të pakëndshme, të tilla si ndezje të nxehta dhe shtim në peshë. Për shumicën e grave, trajtimi mjekësor nuk është i nevojshëm për menopauzën shkruan healthline ,transmeton GazetaShneta.

Komplikimet

Komplikimet e zakonshme të menopauzës përfshijnë:

-Funksion i ngadalshëm metabolik

-Osteoporoza, ose kocka më të dobëta me masë dhe forcë të zvogëluar

-Gjendja shpirtërore ose ndryshimet e papritura emocionale

-Sëmundja parodontale

-Mosmbajtje urinare

-Sëmundje të zemrës ose enëve të gjakut./GazetaShneta/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *