Kjo pakujdesi e nënave gjatë tremujorit të dytë shkakton autizmin tek foshnjat

2018-09-16 në ora 12:29

Një studim i një grupi të madh fëmijësh gjeti një lidhje midis rrezikut të rritur të çrregullimit të spektrit të autizmit dhe nënave të tyre që kishin temperaturë gjatë shtatëzanisë.

Në revistën ” Molecular Psychiatry”, studiuesit thonë se gjetjet e tyre mbështesin idenë se infeksioni në shtatzëni dhe mënyra se si sistemi imunitar i përgjigjet mund të luajë një rol në zhvillimin e disa rasteve të autizmit.

Çrregullimi i spektrit Autism, nganjëherë i njohur thjesht si autizëm, është një grup i çrregullimeve të zhvillimit në të cilat shfaqen simptoma në fëmijërinë e hershme dhe zakonisht përfshijnë vështirësi me ndërveprimin shoqëror dhe sjelljen e përsëritshme, transmeton Gazeta Shneta.

Autizmi është një çrregullim kompleks me spektër të gjerë dhe asnjë individë nuk do të kenë të njëjtat simptoma në lidhje me kombinimin dhe ashpërsinë e tyre. Disa nga simptomat e vëzhgueshme përfshijnë:

Sjellje të përsëritura, të tilla si lëkundje nga njëra anë në tjetrën; Interesohet në disa objekte të veçanta, të tilla si rrotat e kamionëve; Nuk i pëlqejnë ndryshimet e papritura në mjediset ku ka jetuar.

Pastaj, shmang kontaktin me sy, dështonë të shqiptojë emrin e dikujt tjetër si dhe zhvillimi i vonesave në të folur./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *