Këshilla për nënat e reja: Si të përgatiteni për gji dhënie

2018-04-10 në ora 16:47

Gjatë shtatzënisë, trupi juaj tashmë është duke bërë përgatitjet e veta për ushqyerjen me gji. Megjithatë, nëse shqetësoheni se si do të shkojë një gjë të tillë, ka disa gjëra që mund të bëni për të ndihmuar në përgatitjen e mendjes dhe trupit tuaj, transmeton Gazeta Shneta, shkruan Babyology.

Realitetet e ushqyerjes me gji

Gjëja e mahnitshme në lidhje me ushqyerjen me gji është se ju nuk keni nevojë të sforcoheni shumë për të bërë trupin tuaj gati. Pra, gjëja më e mirë që mund të bëni para se fëmija juaj të arrijë është thjesht të filloni të krijoni ide rreth dhënies së gjirit.

Mendoni në ldihje me atë se çfarë do të ushqeheni dhe flisni me nënat që e njihni që e kanë kaluar atë. Mundohuni të mos bëni shumë presion mbi veten tuaj dhe mos harroni se shumë gra kanë disa probleme fillestare që mund të rregullohen.

Gjetja e një mendësie pozitive

Ndjehuni të lira të ndani planet tuaja me miqtë dhe familjen, le ta dinë që po planifikoni për ushqyerjen me gji. Bisedoni për këtë pozitivisht.

Ndërkohë që ushqyerja me gji është krejtësisht e natyrshme, mund të duhet pak kohë për t’u mësuar. Pra, supozoni më të mirën, por gjithashtu mos vendosni ndonjë pritshmëri joreale.

Infromimi

Bëni një kërkim të vogël dhe shkruani një listë të kontakteve të ekspertëve vendorë që mund t’i drejtoheni kur të filloni të ushqeni me gji.

Gjithashtu, ia vlen të lexoni tani ushqimin me gji, ndërsa ju ende keni kohë. Shumë spitale gjithashtu ofrojnë orë mësimi me gji, ku mund të bëni shumë pyetje dhe të merrni këshilla dhe këshilla të ekspertëve.

Kujdesi personal

Është mirë të mbani praktikat e zakonshme higjienike të përditshme. Sidoqoftë, mund të vëreni se thithat tuaja bëhen gjithnjë e më të ndjeshme, kështu që ndihma për gratë është ndryshimi i pozicionit tuaj të fjetjes./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *