Këshilla për nëna: Një ditë e zakonshme me të porsalindurin tuaj

2020-01-04 në ora 21:23

Ditët dhe javët e para me të porsalindurin mund të jenë plot gëzim. Por gjithashtu plot me ndryshime të pelenave, gjumit, ushqimet dhe pyetjet për atë që është normale.

Ndërsa njiheni me foshnjën tuaj, do të mësoni shenjat e saj dhe orarin që funksionon më mirë për të. Por nga gjumi tek pelenat ose tek vakti i ushqimit ka disa nga gjëra që mund të prisni nga i porsalinduri juaj shkruan WebMd.

-Ushqimi

Shumica e porsalindurve do të duan të hanë çdo 1- 3h. Orari i tyre i të ushqyerit zakonisht varet nëse ushqeheni me gji ose jepni formulën tuaj për fëmijën transmeton Gazeta Shneta.

Foshnjat me gji në përgjithësi hanë më shpesh sesa ato me formula.

-Pelenat

Të porsalindurit kanë gjashtë ose më shumë pelena të lagura dhe katër ose më  pak më të lagura çdo ditë.

Për javën e parë apo më shumë, nevojat e foshnjës tuaj do të duken të trasha dhe të zeza ose jeshile të errëta. Kjo quhet meconium dhe është substanca që mbush zorrët para se të lindte.

-Të qarat

E qara është mënyra kryesore e komunikimit të bebeve, veçanërisht në ditët e para të tyre.

Thirrjet mund të jenë të vështira për tu deshifruar, por mund të mendoni për orarin e saj për të kuptuar se çfarë është e gabuar.

Nëse kanë kaluar 2 orë nga ajo që hëngri për herë të fundit, ka një shans të mirë që ajo është e uritur. Nëse ajo është zgjuar për një orë e gjysmë, ajo me siguri do të donte një sy gjumë.

-Gjumi

Foshnjat e sapolindura shpesh lodhen pasi zgjohen vetëm një orë ose dy.

Javët e para, fëmija juaj do të flejë rreth 16 orë në ditë, zakonisht në shtrirje 2- 4 orë, në çdo kohë të ditës ose natës.

Shumë do të bien në gjumë ndërsa ata janë duke ngrënë ose duke thithur qumështin, dhe kjo është shenjë e mirë./Gazeta Shneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *