Katër hapat kryesorë për një shtatzani të shëndetshme

2020-01-09 në ora 21:31

Ashtu siç planifikoni gjëra për çdo gjë të rëndësishme në jetën tuaj, duhet të planifikoni gjëra edhe për shtatzaninë.

Bëni një kontrollë

Gratë që përgatiten për shtatzani duhet të vizitojnë gjinekologun e tyre për një kontrollë. Në këtë mënyrë, përcaktohen nëse kanë ndonjë gjendje kronike mjekësore, hipertension, diabet, hipotiroidizëm etj.

Merrni vitamina

Nënat duhet të fillojnë marrjen e vitaminave para shtatzanisë. Gratë që janë ende duke u përpjekur të mbeten shtatzënë duhet të marrin të paktën 400 mikrogramë acid folik në ditë.

Kontrolloni imunitetin tuaj

Gjithmonë duhet të kontrolloni imunitetin tuaj për gjëra që mund të ndodhin. Kjo, pasiqë mund të ketë defekte të shumta tek nëna dhe fëmija.

Dieta të shëndetshme dhe ushqimi i rregullt

Mbajtja e një diete të ekuilibruar janë jetike për një nënë të shëndetshme përfshirë proteina, folate dhe kalcium. Ndaloni gjithashtu pirjen e duhanit dhe kufizoni konsumimin e alkoolit./GazetaShneta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *